Mit mutat meg a metabolikus életkora?

Mit mutat meg a metabolikus életkora?

Mit mutat meg a metabolikus életkora? 


Ha az Ön metabolikus életkora több, mint a valódi életkora, akkor fel kell gyorsítania az anyagcseréjét. Az alacsonyabb metabolikus életkor azt mutatja, hogy Ön aktívabb, mint az Önhöz hasonló korú átlagember, szervezetében több az izom mennyisége és alacsonyabb a zsírszázaléka. A metabolikus életkor számos tényezőtől függ, ezek közül a legfontosabb az izomtömeg és a zsírszövet mennyisége.  Az, hogy hogyan érezzük magunkat befolyásolja egészségi állapotunk, tehát, hogy mennyi stressz ér minket, milyen a fizikai aktivitásunk, fogyasztunk-e alkoholt, és a szervezetünkben visszatartott víz mennyisége.


Mi az a metabolikus szindróma?


Ha valóban sokkal magasabb a metabolikus korunk, mint a valódi, akkor ezt figyelmeztető jelzésnek kell vennünk. A magas metabolikus érték a metabolikus szindróma egyik jele. A metabolikus szindróma olyan kockázati tényezők halmaza, amelyek gyakran együtt fordulnak elő, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések, magas koleszterinszint, magas vérnyomás, elhízás, 2es típusú cukorbetegség. Veszélyes, hogy kezdetben az ember jól érzi magát, nincsenek tünetei, így hajlamos azt gondolni, hogy minden rendben van a szerveztében, és nem kell semmire odafigyelnie. Soha nem késő elkezdeni…


 


Mit tudunk tenni egészségünkért?  • Táplálkozzon egészségesen, rendszeresen és főleg táplálóan!

  • A táplálkozásából nem hiányozhat semelyik vitamin és ásványi anyag sem.

  • Ne feledkezzen el a kellő rostfogyasztásról, az optimális tápanyagbevitelről (fehérje, zsír, szénhidrát)

  • Mozogjon! Nélkülözhetetlen az egészséges testmozgás

  • Hagyja el a fehér cukor, a fehér liszt és a nem minőségi zsírok fogyasztását

  • Kerülje a túlzott alkoholfogyasztást

  • Tanulja meg szeretni önmagát, és fontos, hogy jutalmazza meg magát


Hogyan állapítsa meg metabolikus életkorát?


Ha szeretné tudni, hogy mennyi a metabolikus életkora látogasson el üzletünkbe, ahol speciális mérleggel megmérjük és megállapítjuk. A mérés eredményeiből megtudhatja továbbá a testzsír-százalékát, izom-százalékát, a szervezetében visszatartott víz mennyiségét, és a zsigeri zsír mennyiségét. A szeptemberi nyitott hetek keretein belül többek között többek között kekszeket kóstolhat és megtudhatja testösszetételét. A kiválasztott terméket 10% kedvezménnyel vásárolhatja meg.