Egészséges és finom receptek

A következő oldalakon diétás, ugyanakkor finom és egészséges receptötleteket mutatunk be Önnek.
A receptek hozzávalói könnyen beszerezhetőek, és az elkészítésük rövid időbe telik.
Diétás reggelikkel, levesekkel, főételekkel, salátákkal és desszertekkel is inspiráljuk Önt.


A legkedveltebb receptek

Csicseriborsófasírt (falafel)

Csicseriborsófasírt (falafel)

  • 400 g csicseriborsókonzerv (leve nélkül)
  • vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tojás
  • 2 ek. teljes kiőrlésű liszt
  • egy marék petrezselyemzöld, felaprítva
  • 1 kk. őrölt római kömény
  • 1 kk. őrölt koriander
  • 1/2 kk. őrölt chili
  • 2 ek. olaj
  • bors

Elkészítés:

A csicseriborsó levét leöntjük, hagyjuk megszáradni, majd összetörjük.  Hozzákeverjük a felvágott hagymát, a szétzúzott fokhagymát, a tojást, a lisztet, a felaprított petrezselymet és a fűszereket.  Köménnyel és sóval ízesítjük.  A masszát hűtőszekrényben pihentetjük, majd kézzel fasírtokat formázunk belőle.  Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd mindkét oldalán 3-3 percig sütjük, amíg aranyszínű nem lesz.  Pitával és fejes salátával tálaljuk.

Tápérték egy adagban: 189 kcal

  • Fehérje: 10 %
  • Szénhidrát: 84 %
  • Zsír: 6 %

 

Recept letöltése
Hajdinás szendvicskrém

Hajdinás szendvicskrém

  • 100 g hajdina
  • 250 g krémtúró
  • fokhagyma
  • petrezselyemzöld
  • só és bors

Elkészítés:

A megfőzött hajdinát hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a túrót, a szétzúzott fokhagymát, a felaprított petrezselyemzöldet, a sót és egy kevés borsot.  Forró pirítósra kenjük, petrezselyemzölddel díszíthetjük.

Tápérték egy adagban:  133 kcal

  • Fehérje:  52 %
  • Szénhidrát:  45%
  • Zsír:  3 %

 

Recept letöltése
Lime-os sajttorta

Lime-os sajttorta

  • kakaós FIBROKI keksz
  • DIETESSE.3 dzsem
  • 2 doboz natúr krémsajt
  • 2 natúr joghurt
  • zselatin (süteményekhez való)
  • 4 lime leve
  • 1 lime héja
  • idénygyümölcs a díszítéshez

Elkészítés:

Egy tortaformába összetört FIBROKI kekszet szórunk, majd a kekszes réteget megkenjük DIETESSE.3 dzsemmel.  Összekeverjük a krémsajtot és a joghurtot, hozzáadjuk a lime-ok kifacsart levét, a lime héját és a zselatint (a zselatint a csomagoláson feltüntetettek szerint elkészítve).  A jól kikevert krémet a dzsemmel megkent kekszrétegre kenjük és elsimítjuk.  Idénygyümölccsel, például eperrel is díszíthetjük.   Egy éjszakán át pihentetjük a hűtőszekrényben.

Recept letöltése