Blog

Minden
Szezonális receptek
Táplálkozási trendek
Méregtelenítés és fogyás
Az immunitás és az immunrendszer védelme

Az immunitás és az immunrendszer védelme

Az immunitás, tehát a szervezet ellenálló képessége azt jelenti, hogy a testünk fel van készülve a kedvezőtlen külső körülményekre, amelyeket a vírusok és egyéb kórokozók jelentenek, és amelyek támadásának tulajdonképpen folyamatosan ki vagyunk téve. Ha immunrendszerünk megfelelően működik, minden jól alakul. A modern életforma azonban a krónikus stressznek, a toxikus környezetnek és a globális világ egyéb hatásainak köszönhetően új kihívások elé állítja szervezetünket, hiszen az utazásoknak vagy az áru gyors szállításának köszönhetően erősen fertőző kórokozók juthatnak egyenesen az otthonunkba. A Naturhouse-nál megtanítjuk hogyan kezelje ezt a problémát!

teljes cikk olvasása

Mit érdemes tudni a mediterrán étrendről?

Mit érdemes tudni a mediterrán étrendről?

A mediterrán étrend összefoglaló elnevezés alatt a Földközi-térségben élő népek étkezését értjük. Egyes országok étrendje eltérő, azonban vannak közös jellemzőik.
Jónéhány kutatás már foglalkozott a mediterrán étkezéssel, az egészségünkre gyakorolt hatásával, egy szakmai szervezet a legegészségesebb étrendnek nyilvánította. Cukorbetegségben és szívproblémákkal küzdőknél is kiválóan alkalmazható.
Hogyan is hat a szervezetünkre a mediterrán étrend?

teljes cikk olvasása

MIT TEHETÜNK LÁBDAGADÁS ÉS VIZESEDÉS ELLEN?

MIT TEHETÜNK LÁBDAGADÁS ÉS VIZESEDÉS ELLEN?

Hogyan serkentsük a nyirokkeringést? Mi áll a hátterében?
Több ok is felmerűlhet, okozhatja betegség vagy hormonprobléma, sokan a terhesség alatt tapasztalják meg, de akkor extrém mértékben. A legtöbbször azonban mégis a helytelen életmód a hibás. A modern városi ember napi rutinja nem kedvez az alsó végtagok vérellátásának, az egész napos ülés, a mozgásszegény életmód miatt a víz felgyülemlik a szövetekben, elkezdi feszíteni belülről a lábat. A vizesedés a test más területein is megjelenhet, például a hason. Itt is meg lehet nézni a reggeli és esti különbséget.

teljes cikk olvasása