Egyéb

Céklacarpaccio

Céklacarpaccio

  • 4 nagy cékla
  • fokhagyma
  • bors
  • olaj
  • balzsamecet - narancs
  • vöröshagyma
  • sajt
  • ecet
  • cottage cheese
  • citromos olívaolaj
  • fél lime leve
  • 1 ek. méz
  • bors

Elkészítés:

A céklát megmossuk, befedjük fokhagymaszeletekkel, megcsepegtetjük olajjal, ecettel, sózzuk és borsozzuk.  Alufóliába csomagoljuk és 200 °C-on (légkeverés) 60 percig sütjük.   A vöröshagymát üvegesre pároljuk, megcsepegtetjük balzsamecettel.  A megsült céklát hagyjuk kihűlni és vékonyan felszeleteljük.  A szeleteket megszórjuk a hagymával és leöntjük az öntettel.  Végül cottage cheese-t teszünk rájuk. 

Tápérték egy adagban: 117 kcal

  • Fehérje: 23 %
  • Szénhidrát: 57 %
  • Zsír: 20 %

 

Recept letöltése
Sonkás póréhagyma

Sonkás póréhagyma

  • póréhagyma
  • 2 szelet sonka
  • sajtszelet (max. 20 % zsírtartalommal)

Elkészítés:

A póréhagymát alaposan megmossuk és 2-3 darabra vágjuk.  A darabokat sós vízben 30 percig főzzük.  A felesleges folyadékot kinyomjuk belőlük vagy konyharuhával megszárítjuk őket.  Minden darabot egy szelet sonkába tekerünk.  A hagymára egy szelet sajtot teszünk, esetleg 1 kk. olívaolajat is, sütőben gratinírozzuk.

Tápérték egy adagban: 188 kcal

  • Fehérje: 44 %
  • Szénhidrát: 46 %
  • Zsír: 10 %

 

Recept letöltése
Gyors zöldséges köles

Gyors zöldséges köles

  • 200 g köles
  • 750 ml víz
  • 500 g fagyasztott zöldségkeverék
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szójaszósz
  • apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

A kölest az alaprecept szerint megfőzzük.  Az olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a zöldségkeveréket és rövid ideig főzzük.  Hozzáadjuk a kihűlt kölest, jól elkeverjük, fokhagymával, szójaszósszal és az apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.

Tápérték egy adagban: 267 kcal

  • Fehérje: 22 %
  • Szénhidrát: 73 %
  • Zsír: 5 %

 

Recept letöltése