Egyéb
Céklacarpaccio
- 4 nagy cékla
- fokhagyma
- só
- bors
- olaj
- balzsamecet - narancs
- vöröshagyma
- sajt
- ecet
- cottage cheese
- citromos olívaolaj
- fél lime leve
- 1 ek. méz
- só
- bors
Elkészítés:
A céklát megmossuk, befedjük fokhagymaszeletekkel, megcsepegtetjük olajjal, ecettel, sózzuk és borsozzuk. Alufóliába csomagoljuk és 200 °C-on (légkeverés) 60 percig sütjük. A vöröshagymát üvegesre pároljuk, megcsepegtetjük balzsamecettel. A megsült céklát hagyjuk kihűlni és vékonyan felszeleteljük. A szeleteket megszórjuk a hagymával és leöntjük az öntettel. Végül cottage cheese-t teszünk rájuk.
Tápérték egy adagban: 117 kcal
- Fehérje: 23 %
- Szénhidrát: 57 %
- Zsír: 20 %
Recept letöltése
Sonkás póréhagyma
- póréhagyma
- 2 szelet sonka
- sajtszelet (max. 20 % zsírtartalommal)
- só
Elkészítés:
A póréhagymát alaposan megmossuk és 2-3 darabra vágjuk. A darabokat sós vízben 30 percig főzzük. A felesleges folyadékot kinyomjuk belőlük vagy konyharuhával megszárítjuk őket. Minden darabot egy szelet sonkába tekerünk. A hagymára egy szelet sajtot teszünk, esetleg 1 kk. olívaolajat is, sütőben gratinírozzuk.
Tápérték egy adagban: 188 kcal
- Fehérje: 44 %
- Szénhidrát: 46 %
- Zsír: 10 %
Recept letöltése
Gyors zöldséges köles
- 200 g köles
- 750 ml víz
- 500 g fagyasztott zöldségkeverék
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- szójaszósz
- apróra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
A kölest az alaprecept szerint megfőzzük. Az olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a zöldségkeveréket és rövid ideig főzzük. Hozzáadjuk a kihűlt kölest, jól elkeverjük, fokhagymával, szójaszósszal és az apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
Tápérték egy adagban: 267 kcal
- Fehérje: 22 %
- Szénhidrát: 73 %
- Zsír: 5 %
Recept letöltése