Diétás levesek

Borsókrémleves

Borsókrémleves

  • 350 g gyorsfagyasztott borsó
  • 1 ek. olívaolaj
  • vöröshagyma
  • egy gerezd fokhagyma
  • 450 ml csirkehúsleves
  • bors

Elkészítés:

Elkészítés:

A hagymát az olajon 3 percen keresztül, kis lángon pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és még 1 percig pirítjuk.  Ezután hozzáadjuk a csirkehúslevest és felforraljuk.  Hozzáadjuk a borsót és forrás után 2 percig forraljuk.  A borsót áttörjük vagy leturmixoljuk, a levest megsózzuk és megborsozzuk.

Tápérték egy adagban: 298 kcal

  • Fehérje: 20 %
  • Szénhidrát: 65 %
  • Zsír: 15 %

 

Recept letöltése
Hideg leves

Hideg leves

  • 1 ek. kapor
  • 500 g natúr joghurt
  • 1 ek. olaj
  • 1/2 kígyóuborka
  • 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Az uborkát apró kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a többi hozzávalót. Felöntjük 150-200 ml vízzel és elkeverjük.

Recept letöltése
Hamis pacalleves laskagombából

Hamis pacalleves laskagombából

  • 100 ml víz
  • 250 g laskagomba
  • 1 vöröshagyma
  • 1 ek. napraforgó- vagy repceolaj
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 1 kk. őrölt csemegepaprika
  • 1/2 kk. majoranna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb krumpli finomra reszelve

Elkészítés:

A laskagombát olajon enyhén megpirítjuk a hagymával, megszórjuk paprikával és köménnyel. Forró vízzel felöntjük, hozzáadjuk a krumplit. Puhára főzzük, fokhagymával és majorannával ízesítjük. Ha kevesebb vízzel főzi meg a levest, pörköltet készíthet belőle, amit körettel (hajdinával, rizzsel, stb.) találhat. Ideális akkor, ha fogyaszthat köretet és szívesen enne a húsnál könnyedebb ételt.

Recept letöltése