Diétás levesek
Borsókrémleves
- 350 g gyorsfagyasztott borsó
- 1 ek. olívaolaj
- vöröshagyma
- egy gerezd fokhagyma
- 450 ml csirkehúsleves
- só
- bors
Elkészítés:
Elkészítés:
A hagymát az olajon 3 percen keresztül, kis lángon pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és még 1 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a csirkehúslevest és felforraljuk. Hozzáadjuk a borsót és forrás után 2 percig forraljuk. A borsót áttörjük vagy leturmixoljuk, a levest megsózzuk és megborsozzuk.
Tápérték egy adagban: 298 kcal
- Fehérje: 20 %
- Szénhidrát: 65 %
- Zsír: 15 %
Recept letöltése
Hideg leves
- 1 ek. kapor
- 500 g natúr joghurt
- só
- 1 ek. olaj
- 1/2 kígyóuborka
- 2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Az uborkát apró kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a többi hozzávalót. Felöntjük 150-200 ml vízzel és elkeverjük.
Recept letöltéseHamis pacalleves laskagombából
- 100 ml víz
- 250 g laskagomba
- 1 vöröshagyma
- 1 ek. napraforgó- vagy repceolaj
- 1 kk. őrölt kömény
- 1 kk. őrölt csemegepaprika
- 1/2 kk. majoranna
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb krumpli finomra reszelve
Elkészítés:
A laskagombát olajon enyhén megpirítjuk a hagymával, megszórjuk paprikával és köménnyel. Forró vízzel felöntjük, hozzáadjuk a krumplit. Puhára főzzük, fokhagymával és majorannával ízesítjük. Ha kevesebb vízzel főzi meg a levest, pörköltet készíthet belőle, amit körettel (hajdinával, rizzsel, stb.) találhat. Ideális akkor, ha fogyaszthat köretet és szívesen enne a húsnál könnyedebb ételt.
Recept letöltése