Diétás desszertek

Csokoládégolyók

Csokoládégolyók

  • 100 g darált mazsola
  • 100 g napraforgómag
  • 100 g 80%-os csokoládé
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A mazsolát és a napraforgómagot ledaráljuk, hozzáadjuk a felolvasztott csokoládéhoz és összekeverjük.  Egy teáskanálnyi adagot bevonunk a kókuszreszelékkel, golyót formázunk belőle.

Tápérték egy adagban: 88 kcal    

  • Fehérje: 12 %     
  • Szénhidrát: 46 %    
  • Zsír: 42 %             


           

Recept letöltése
Lime-os sajttorta

Lime-os sajttorta

  • kakaós FIBROKI keksz
  • DIETESSE.3 dzsem
  • 2 doboz natúr krémsajt
  • 2 natúr joghurt
  • zselatin (süteményekhez való)
  • 4 lime leve
  • 1 lime héja
  • idénygyümölcs a díszítéshez

Elkészítés:

Egy tortaformába összetört FIBROKI kekszet szórunk, majd a kekszes réteget megkenjük DIETESSE.3 dzsemmel.  Összekeverjük a krémsajtot és a joghurtot, hozzáadjuk a lime-ok kifacsart levét, a lime héját és a zselatint (a zselatint a csomagoláson feltüntetettek szerint elkészítve).  A jól kikevert krémet a dzsemmel megkent kekszrétegre kenjük és elsimítjuk.  Idénygyümölccsel, például eperrel is díszíthetjük.   Egy éjszakán át pihentetjük a hűtőszekrényben.

Recept letöltése
Kuszkuszos desszert eperrel

Kuszkuszos desszert eperrel

  • 100 g dióféle (mogyoró, dió, mandula)
  • 100 g kuszkusz
  • 150 ml félzsíros tej
  • 2 ek. méz
  • 400 g joghurt (max. 3% zsírtartalommal)
  • 400 g eper vagy más gyümölcs

Elkészítés:

A dióféléket felaprítjuk, és a kuszkusszal együtt serpenyőben megpirítjuk.  Hozzáadjuk a mézet, elkeverjük és hozzáadjuk a tejet.  Addig főzzük, amíg a kuszkusz megpuhul.  Leveseskanállal tányérokra tesszük, úgy, hogy kis halmot formázzunk, majd joghurtos eperrel díszítjük.  Mentalevéllel is díszítjük.

Tápérték egy adagban: 342 kcal/adag

  • Fehérje: 18 %
  • Szénhidrát: 56 %
  • Zsír: 26 %

 

Recept letöltése
Céklás sütemény

Céklás sütemény

  • 250 g cékla
  • 1 ek. sztíviapor
  • 2 tojás, 125 g olvasztott vaj
  • 200 g tönkölyliszt
  • 60 g dióbél
  • 50 g mazsola
  • 1 ek. sütőpor

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 160 fokra, egy 23 cm átmérőjű, kerek formát kikenünk vajjal és kibélelünk sütőpapírral (a tésztát muffinformákban is süthetjük).  A céklát meghámozzuk és durvára reszeljük, a diót durvára vágjuk.  A tojást elkeverjük a sztíviával, hozzáadjuk a vajat, a lisztet és a sütőport.  Hozzákeverjük a céklát, a diót és a mazsolát.  Kb. 45 percig sütjük egy tortaformában, vagy amíg a beleszúrt fogpiszkálóra nem tapad tészta.

Tápérték egy adagban: 246 kcal

  • Fehérje: 10 %
  • Szénhidrát: 62 %
  • Zsír: 28 %

 

Recept letöltése
Sajttorta sütőtökkel

Sajttorta sütőtökkel

  • 200 g vajas FIBROKI keksz
  • 300 g sütőtök
  • 50 g vaj
  • 2 tojás
  • 200 g nádcukor
  • 250 g túró
  • 250 g ricotta
  • 1 kk. fahéj, 1 kk. gyömbér

Elkészítés:

A tököt megfőzzük, összeturmixoljuk, leöntjük róla a vizet és hagyjuk kihűlni.  Egy tortaforma aljára szórjuk a vajjal elkevert, összetört kekszet, és 150 °C-on kb. 8 percig sütjük. Egy tálban elkeverjük a tojást a cukorral, a ricottával és a túróval, fahéjjal és gyömbérrel ízesítjük és apránként hozzáadjuk a kihűlt sütőtököt.  A keveréket a kihűlt kekszes rétegre öntjük, és a formát visszatesszük a sütőbe.  160 °C-on kb. 40 percig sütjük. Ha megsült, hűtőben hűtjük ki.

Tápérték egy adagban: 249 kcal

  • Fehérje: 21 %
  • Szénhidrát: 48 %
  • Zsír: 31 %

 

Recept letöltése