Diétás desszertek
Csokoládégolyók
- 100 g darált mazsola
- 100 g napraforgómag
- 100 g 80%-os csokoládé
- kókuszreszelék
Elkészítés:
A mazsolát és a napraforgómagot ledaráljuk, hozzáadjuk a felolvasztott csokoládéhoz és összekeverjük. Egy teáskanálnyi adagot bevonunk a kókuszreszelékkel, golyót formázunk belőle.
Tápérték egy adagban: 88 kcal
- Fehérje: 12 %
- Szénhidrát: 46 %
- Zsír: 42 %
Lime-os sajttorta
- kakaós FIBROKI keksz
- DIETESSE.3 dzsem
- 2 doboz natúr krémsajt
- 2 natúr joghurt
- zselatin (süteményekhez való)
- 4 lime leve
- 1 lime héja
- idénygyümölcs a díszítéshez
Elkészítés:
Egy tortaformába összetört FIBROKI kekszet szórunk, majd a kekszes réteget megkenjük DIETESSE.3 dzsemmel. Összekeverjük a krémsajtot és a joghurtot, hozzáadjuk a lime-ok kifacsart levét, a lime héját és a zselatint (a zselatint a csomagoláson feltüntetettek szerint elkészítve). A jól kikevert krémet a dzsemmel megkent kekszrétegre kenjük és elsimítjuk. Idénygyümölccsel, például eperrel is díszíthetjük. Egy éjszakán át pihentetjük a hűtőszekrényben.
Recept letöltéseKuszkuszos desszert eperrel
- 100 g dióféle (mogyoró, dió, mandula)
- 100 g kuszkusz
- 150 ml félzsíros tej
- 2 ek. méz
- 400 g joghurt (max. 3% zsírtartalommal)
- 400 g eper vagy más gyümölcs
Elkészítés:
A dióféléket felaprítjuk, és a kuszkusszal együtt serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadjuk a mézet, elkeverjük és hozzáadjuk a tejet. Addig főzzük, amíg a kuszkusz megpuhul. Leveseskanállal tányérokra tesszük, úgy, hogy kis halmot formázzunk, majd joghurtos eperrel díszítjük. Mentalevéllel is díszítjük.
Tápérték egy adagban: 342 kcal/adag
- Fehérje: 18 %
- Szénhidrát: 56 %
- Zsír: 26 %
Recept letöltése
Céklás sütemény
- 250 g cékla
- 1 ek. sztíviapor
- 2 tojás, 125 g olvasztott vaj
- 200 g tönkölyliszt
- 60 g dióbél
- 50 g mazsola
- 1 ek. sütőpor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, egy 23 cm átmérőjű, kerek formát kikenünk vajjal és kibélelünk sütőpapírral (a tésztát muffinformákban is süthetjük). A céklát meghámozzuk és durvára reszeljük, a diót durvára vágjuk. A tojást elkeverjük a sztíviával, hozzáadjuk a vajat, a lisztet és a sütőport. Hozzákeverjük a céklát, a diót és a mazsolát. Kb. 45 percig sütjük egy tortaformában, vagy amíg a beleszúrt fogpiszkálóra nem tapad tészta.
Tápérték egy adagban: 246 kcal
- Fehérje: 10 %
- Szénhidrát: 62 %
- Zsír: 28 %
Recept letöltése
Sajttorta sütőtökkel
- 200 g vajas FIBROKI keksz
- 300 g sütőtök
- 50 g vaj
- 2 tojás
- 200 g nádcukor
- 250 g túró
- 250 g ricotta
- 1 kk. fahéj, 1 kk. gyömbér
Elkészítés:
A tököt megfőzzük, összeturmixoljuk, leöntjük róla a vizet és hagyjuk kihűlni. Egy tortaforma aljára szórjuk a vajjal elkevert, összetört kekszet, és 150 °C-on kb. 8 percig sütjük. Egy tálban elkeverjük a tojást a cukorral, a ricottával és a túróval, fahéjjal és gyömbérrel ízesítjük és apránként hozzáadjuk a kihűlt sütőtököt. A keveréket a kihűlt kekszes rétegre öntjük, és a formát visszatesszük a sütőbe. 160 °C-on kb. 40 percig sütjük. Ha megsült, hűtőben hűtjük ki.
Tápérték egy adagban: 249 kcal
- Fehérje: 21 %
- Szénhidrát: 48 %
- Zsír: 31 %
Recept letöltése