Jana 13 kg-ot fogyott

Jana Ruzickova

  • Magasság: 165 cm
  • Kor: 24 év
  • Kezdeti súly: 78 kg
  • Jelenlegi súly: 65 kg
  • Időtartam:
  • Ruhaméret előtte: 42
  • Ruhaméret utána: 38
"Nem hittem el, hogy ennyi étel mellett lefogyok."

Jana Ruzicková 12,9 kg-ot  fogyott az egyik csehországi Naturhouse táplálkozási tanácsadóközpontban. Javult a táplálkozása, a napi folyadékbevitele és mindenki dicséri azóta.

A túlsúllyal már kiskorom óta küzdök, annak ellenére, hogy 10 éves korom óta jártam tánckurzusra, és szívesen bicikliztem, és még ma is szívesen biciklizek. Körülbelül hét éve egyik napról a másikra egy diétát kezdtem követni, amit inkább éhezésnek mondanék. Azonnal elhagytam a cukrokat, a zsíros ételeket és csak reggelit és ebédet ettem. Elkezdtem rendszeresen futni és a kilók tényleg lejjebb mentek. Nagyjából három hónap után vékony voltam, de közben elég gyenge és fáradt, sokszor úgy éreztem magam, mintha elájulnék. Tudtam, hogy ez az étrend nem megfelelő nekem, és elkezdtem naponta 3-szor enni. Mi történt ez után a drasztikus étrend-változás után? Hát persze, természetesen elkezdődött a jojó effektus.

A főiskolán teljesen megváltoztak az étkezési szokásaim. Nagyon rendszertelenül ettem, és többször előfordult az is, hogy nem ettem semmit se. Ebédre sokszor nem főtt ételt ettem és a vacsorám sokszor csak egy zsemle volt. Csak akkor tízóraiztam, amikor feltétlenül szükség volt rá. Annak ellenére, hogy eleget mozogtam, a kilók mégis alattomosan rakódtak rám. A BMI értékem a túlsúlyos kategóriában volt, már nem tudtam a tükörbe nézni.

2013-ban karácsony után kíváncsiságból az interneten keresgéltem, különböző táplálkozási központokat nézegettem és egyszer csak megtaláltam a Naturhouse-t. Több információt szereztem róluk, végül felkerestem őket, másnapra kaptam időpontot az első konzultációra.  

Egy nagyon kedves táplálkozási tanácsadó fogadott. Elmondta, hogy nagyon keveset és rendszertelenül étkezek, és nem iszom eleget a nap folyamán. Mindent nagyon precízen és érthetően magyarázott.
Korábban nem értettem, hogy hogyan lehet az, hogy miközben keveset eszek és eleget mozgok, mégsem tudok lefogyni. A bioelektromos impedancia mérés megmutatta, hogy a szervezetem sok vizet tart vissza. Kaptam egy összeállított étrendet, megvettem az ajánlott terméket és hazamentem, hogy lefogyjak.

Szeretném kihangsúlyozni, hogy a kezdet elég nehéz volt. Nem tudtam elképzelni, hogy az élelmiszerek ,,rabja’’ leszek. Minden 2-3 óra elteltével azon gondolkodtam, hogy ennem kell, rendszeresen innom kell. Ez egy nagy változtatás volt számomra eleinte. Sokat gondolkoztam azon, hogy egy hónap után abbahagyom; hogy ez az egész nem reális; nem tartható és így tovább. Az első kontroll során, amikor 2 kg lement rólam, ezek az aggodalmaim alábbhagytak.
A legrosszabb az volt, hogy folyton el kell terveznem, hogy mit egyek, hogy ne ismétlődjenek az ételek és ízletesen tudjam őket elkészíteni. Ezek főként az első heti tapasztalataim voltak.

A rendszeres heti konzultációknak idővel egyre jobban örültem, főleg akkor, amikor már láttam magamon a változásokat. Sokszor nehezítette a fogyásomat, hogy sok vizet tartott vissza a szervezetem, főleg a menstruáció ideje alatt. Emiatt sokszor csalódott voltam, az eredmények nem olyanok voltak, amit szerettem volna, hiába tartottam be rendesen az étrendet. Ilyenkor a táplálkozási tanácsadó mindig elmondta, hogy mi okozza a fő problémát, hogy a testem hogyan működik és miért nincsenek olyan eredmények, amit szeretnék.

Előfordult olyan is, hogy bűnöztem, például akkor, amikor a családomnak palacsintát készítettem ebédre, és nem tudtam neki ellenállni, egyet el is tettem másnap reggelire. Szerintem, ha valaki meg akarja szegni a diétát, akkor érvényes az, hogy ,,bölcsebb reggel, mint este’’. Az igazt megvallva előfordul, hogy nem tudjuk mindig betartani. 

A legrosszabb az, hogy a hasból fogytam a leglassabban (főleg az alsó részről), annak ellenére, hogy külön erősítettem. A hasam örökös probléma, amin végig dolgoznom kellett. Aerob tornát végeztem, ami hatékonyabb azon a területem. Heti kétszer járok piloxingra és zumbára is. Megpróbáltam odafigyelni a testtartásomra és arra, hogy jobban felöltözzek a hidegben. Ez mind számít, mert ezek azok a tényezők, amiket, ha nem tartunk be, hozzájárulnak a zsigeri zsír növekedéséhez. Szép időben görkorcsolyázom, sokszor biciklizem, és ahova tudok, gyalog járok. Ha ezt összekötöm a diétámmal, eleget iszom egy nap, remélem majd a súlyomat meg is fogom tudni tartani. Először azt szeretném, hogy a testem és az agyam megszokja a változásokat. Nagyon sokat segít nekem az, hogy a környezetem megerősít abban, hogy látszik rajtam a változás.

Van pár kedvenc termékem, közéjük tartozik a Fibroki rost. Olyan, mintha egy édesség lenne és ennek nagyon örülök. Nagyon ízlik a CINARKI szirup is, ami egy kellemes keserű ízű.

Még mindig sokszor azon gondolkodom, hogy annak ellenére, hogy teltségérzetet érzek, annak ellenére fogyok. Nagyra értékeltem, hogy megmutatták, hogy éhezés nélkül is lehet fogyni.

Lassan elérem a célsúlyomat. Abban teljesen biztos vagyok, hogy továbbra is járni fogok a Naturhouse központba rendszeres ellenőrzésre. Főleg, ha újra felszedek néhány kilót.

A bemutatott eredmények az ügyfeleink egyéni eredményei. Nem garantált, hogy mások is ugyanezeket az eredményeket érik el.

Szeretne Ön is végre lefogyni? Látogassa meg a legközelebbi üzletet!

A legközelebbi üzlet keresése

Üzletek megjelenítése a térképen