Diéta és diétás étrend

Mgr. Alena Balíková Přídová

Táplálkozási tanácsadó

Fogyni szeretne vagy fogynia kellene, de nem tudja, hogyan kezdjen hozzá? Annyi diéta van, de melyik lesz az Önnek megfelelő?  Milyen diétás étrendet tartsunk be?

Több tucat ügyfelünk történetével Ön is inspirálódhat.  Férfiak és nők, tízéves gyermekek, de például nyugdíjasok vagy gyesen lévő anyukák is életmódot váltottak a NATURHOUSE táplálkozási tanácsadók támogatásával, világszerte.  Bár mindegyikük története teljesen más és egyedülálló, az biztosan közös bennük, hogy a fogyási időszak alatt sem éheztek.  Tulajdonképpen sokszor még többet is ettek, mint korábban.  A kilogrammok és centiméterek fogyását pedig már a NATURHOUSE módszer követésének első hetétől tapasztalhatták.  Összeköti őket az öröm és a büszkeség is: elérték a kitűzött célt és a környezetük ezért most csodálja őket.

  • Szinte minden diéta alapelve, hogy kevesebb kalóriátkell bevinnünk, mint amennyit felhasználunk Az Ön számára ez azt jelenti, hogykalóriaszegény ételeket kell fogyasztania vagy többet mozognia, ezzel több kalóriát égetnie. A legjobb a két módszer ötvözése, tehát a kalóriabevitel korlátozása és a felhasználás növelése egyszerre.

  • A megfelelő fogyókúra kiválasztásakor elsősorban az egészséget tartsa szem előtt. A diétás étrendnek  mindenekelőtt több élelmiszertípust kell tartalmaznia a megfelelő arányban, mert csak a változatos és egészséges táplálkozás biztosítja a szervezet számára a szükséges tápanyagokat.

  • Az Ön testére szabott, kiegyensúlyozott diétát a NATURHOUSE dietetikai központok szakembereiállítják össze. Több, mint 90 központ van az egész országban.  Elég csak ránéznie a térképre, ahol az Önhözlegközelebbi üzletetis megtalálja.

  • A megfelelő folyadékbevitel hiányában a kilók csak lassan fogyatkoznak.  Naponta 2-3 liter folyadékot kellene meginnunk - nyáron vagy fizikai munka mellett ennél is többet.  A csapvizet ásványvízzel, illetve gyümölcs- és zöldséglevekkel, édesítetlen teával, stb. váltogassuk. Bizonyított tény, hogy a csökkent folyadékbevitel növeli a zsírraktározást.  Így a rendszeres folyadékbevitellel a testünk zsírraktárait is csökkenthetjük.  Emellett a fogyókúra során nem ajánlott az édesített üdítők, az alkohol és a koffeines kávé túlzott fogyasztása. A folyadékbevitel a karcsú alak mellett a gyönyörűen kisimult, dehidratáció okozta ráncoktól mentes bőr is.

  • Felfoghatatlanul sokféle diéta létezik. Vegyük közülük például a görögdinnyediétát. A diéta ígérte fogyás: 10 nap alatt 3-7 kiló, de éhezéssel, hiszen a 10 nap alatt csak dinnyét és néhány táplálékkiegészítőt fogyaszthatunk. De amint visszatérünk a korábbi étkezési szokásainkhoz, jojóhatásra számíthatunk.

    Hasonlóan ismert diéta a hollywoodi fogyókúra, ami a hollywoodi sztárok szokásait követi. Adiétás étrend alapja a tojás, a hús, a zöldség és a gyümölcs. A diéta pontos diétás terv követését írja elő, amely többször ismétlődő, egyhetes ciklusokból áll. Ez a diéta valamivel változatosabb a fent említett dinnyediétánál, de szintén monoton és amint felhagyunk vele, hamarosan visszanyerjük a korábbi súlyunkat.  Ráadásul, őszintén, el tudja képzelni, hogy egész életében csak tojást, zöldséget, húst és gyümölcsöt egyen?  Garantáljuk, hogy néhány ilyen ciklus után rá sem bírna nézni ezekre az élelmiszerekre.

     

1
üzév
a teljes országban
A legközelebbi üzlet keresése

Üzletek megjelenítése a térképen